Георги Божилов с тежка контузия, Кристиян Василев ще се пробва и на скиф за олимпийска виза

Георги Божилов с тежка контузия, Кристиян Василев ще се пробва и на скиф за олимпийска виза

Първият българин с победа за Световната купа по гребане Георги Божилов е с тежка контузия, научи Sportal.bg.

Божилов, който заедно с Кристиян Василев спечелиха квота за участие на Олимпийските игри в Рио през 2016 в дисциплината двойка скул, е скъсал връзки на ключицата на дясното си рамо. На 23 март Георги Божилов е бил опериран успешно във Военно-медицинска академия от д-р Васил Русинов и сега се възстановява от интервенцията.

“Неприятна контузия, но Божилов ще има възможност да се възстанови напълно и да може да участва на Олимпиадата в Рио. На 23 април сега Георги ще има контролен преглед. В момента той тренира само общо-физическа подготовка, но след прегледа вероятно ще може да започне и да гребе”, заяви президентът на БФ Гребане Свилен Нейков специално пред Sportal.bg.

“Георги Божилов ще пропусне повечето състезания през сезона, но е важно да се възстанови за Игрите в Рио. Докато се възстановява Кристиян Василев ще се готви на скиф. Ще участва на тази дисциплина на Европейското първенство в Бранденбург (Германия) и на регата “Люцерн” (23 - 25 май), която е и олимпийска квалификация за Рио. Ще се опитаме да спечелим и олимпийска виза и на скиф”, добави Нейков.

Още от Водни спортове

Виж всички