Стоичков си избра статуя

Стоичков си избра статуя

Носителят на "Златната топка" за 1994 година Христо Стоичков вече е по­сочил модел, по който иска да му бъде направена статуя на стадион "Българска армия", пише "Тема Спорт". Кавалерът на най-ценното индивидуално отличие се е запознал с три­те проекта, изработени от двама скулптори, още в поне­делник и се е спрял на един от тях.

Легендарният голмайстор на Барселона е имал някои дребни забе­лежки, които са коригирани, и обновеният модел му е бил изпра­тен вчера. Окончателното одобрение от страна на Сто­ичков ще бъде дадено по-късно днес зара­ди часовата разлика между София и Маями, където работи в момента най-великият бъл­гарски футболист.

Самата изработка на ста­туята на Модерния ляв ще отнеме близо един месец, а процесът по отливане и още няколко важ­ни процедури също ще проте­кат около 30 дни. Така тя ще бъде готова тъкмо за 20 май, когато е неговият юбилеен мач "50 години номер 8" в София.

До този момент в дарителската кампания за статуята са набрани около 7 000 лв. Целта е 60 бона, като няколко заможни фенове на 31-кратния шампион на България ЦСКА ще помогнат, за да се събере необходимата сума.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти