ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Николай Илиев за шеф на ДЮШ: Иска нереални неща

Николай Илиев за шеф на ДЮШ: Иска нереални неща

Членът на УС на Левски Николай Илиев информира медиите за проведеното заседание на ръководните фактори като постави акцент върху представянето на школите на „сините“ на стадион "Раковски" и на стадион "Георги Аспарухов".

"Концепцията за развитието на двете детско-юношески школи - бих казал, че тепърва отново ще се събираме с Боримиров и Станислав Ангелов относно концепцията, тъй като мисля, че има още много неща, за които трябва да говорим и да обсъждаме. Ясно е, че трябва да се подобри базата на двете школи, терените. На "Раковски" има нужда и от съблекалните. Евентуалният замисъл за правене на нови терени, идея от Ангелов за правене на голям магазин за фенартикули на самото място“, заяви Илиев.

"Относно някои неща от виждането на Станислав Ангелов - Пелето, виждам за нереални. 450 деца, които се занимават с футбол на стадион "Раковски". Неговата визия е да станат около 800. Не виждам на каква база в момента могат да се развиват качества на толкова много деца. Бях на различни конференции на детско-юношески школи, включително на стадиона на Арсенал бях на такова събиране на всички детско-юношески школи. Обикновено визията на тези отбори е да има около 180-200 деца в тези школи. Не виждам основа за развиване на тези 450 деца, а камо ли да станат 800-1000. Ако това е социална програма е едно, но когато мислим добрите футболисти от база "Раковски" да отиват на Герена, това няма как да стане.“

Относно някои идеи на Даниел Боримиров за развитие на академията на "Георги Аспарухов", Ники Илиев коментира: "Мисля, че специално за концепция и визия за "Герена" също има какво да се желае и да се коментира. Затова решихме на следващото издание на Управителния съвет да бъдат отново извикани двамата и всички въпроси, които имаме да зададем, да бъдат зададени, за да погледнем още по-перспективно в близките години за развитието и доброто име на Левски. Дай Боже един ден да изкарваме толкова юноши и нашето златно поколение отново да се яви в първия отбор на Левски“, сподели Илиев.

"Надявам се тези неща, които днес не можахме да ги чуем, да ги решим на следващото заседание на Управителния съвет. Ако говорим за бюджет, в един момент някой ще каже, че това е голям бюджет за школа, но да не забравяме, че тук имаме общежитие.“

"Ще ви кажа, че бюджетът на една силна школа в Европа, в Барселона бюджетът на школата е 10 милиона евро. Много сме далеч от тези неща, не само заради бюджета. Няма да може да стигнем 27-30% от бюджета на първия отбор, но се надяваме с този бюджет да можем да постигаме резултати. Не само ние, привържениците също искат колкото се може повече юноши да играят в първия състав на Левски“, коментира още Николай Илиев.

"Тези аргументи в голяма част не бяха поставени на масата. На следващия Управителен съвет трябва да се поставят по-подробно тези въпроси. И Станислав Ангелов, и Боримиров трябва да имат изготвени бюджети, за да може да се развие тази школа, да може да се види какъв бюджет да отпусне клуба, какви приходи може да се очакват. Има още неща, които да се изпипат. Не мога да кажа, че не сме доволни, но има още много неща, които трябва да чуем от тях“, завърши членът на УС.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти