Гледай на живо

Бразилия - Швейцария

Полска доминация в секторите в Лодз

Полска доминация в секторите в Лодз

Двукратният олимпийски шампион в тласкането на гюле Томаш Майевски завърши трети на международния турнир по лека атлетика на родна земя в полския град Лодз тази вечер. 34-годишният рекордьор на Полша постигна 20.09 метра за третата позиция. Той беше изпреварен от по-младите си сънародници Михал Харатик и Конрад Буковиечки. Харатик спечели състезанието с личен рекорд от 21.35 м, а световният шампион за юноши Буковиечки остана втори също с лично постижение от 20.58 м.

Световната шампионка в зала от Сопот 2014 Камила Личвинко (Полша) зарадва сънародниците си с победа в сектора за скок на височина при дамите с личен рекорд за сезона от 1.97 м. Тя изпревари европейската шампионка в зала и на открито Рут Бейта (Испания) с 1.94 м и друга полякиня - Урсула Гарджиелевска-Домел, която постигна 1.88 м за третата позиция.

В същата дисциплина при мъжете първото място заслужи катарецът Мутаз Есса Баршим с 2.29 м, следван от украинеца Андрий Проценко също с 2.29 м и от поляка Силвестер Беднарек с 2.20 м.

В сектора за овчарски скок при мъжете победата извоюва бронзовият медалист от планетрния форум в Пекин през миналата година Пьотр Лисек (Полша) с личен рекорд за сезона от 5.67 м. Втората позиция със същия резултат, но с повече грешки, си поделиха бразилецът Тиаго Брас и чехът Михал Балнър. Двама световни шампиони - Констадинос Филипидис (Гърция) и Павел Войчиеховски (Полша), завършиха четвърти и пети с по 5.57 м. 

Снимка: Getty Images/Guliver

Още от Лека атлетика

Виж всички