Венци изригна с нови бисери в Турция и пак захапа Левски (видео)

Венци изригна с нови бисери в Турция и пак захапа Левски (видео)

Президентът на Славия Венци Стефанов избухна в негов стил след поражението с 1:2 на "белите от полския от Заглебие (Любин) в Белек. Той коментира колоритно изваждането на Литекс, като нападна за пореден път Левски, а също така и евентуалното предложение за бъдеща Висша лига на България.

"За мен е важно с игра да стигнем до първо, второ, трето или което и да е място. Моето мнение е, че твърде несправедливо се получиха всичките тези неща и Литекс не трябваше по този начин да отпада от групата.

Защо БФС спря апелацията на Левски? Защото спря и на Литекс. Само на Левски ли да пуска? Първо Борислав Михайлов не допусна да се гласува в Изпълкома дали Литекс да остане или не. Явно са взели решение такива, юристи корифеи, които казват как трябва да се случват нещата. Явно юридически правилно е така. Аз знам, че ви боли, но как станаха седем отнетите точки на Левски? Резултатът бе 1:0 за Литекс. Как си ги преписахте тези три точки, д..а мамаму д..ба. (б.а както е известно беше присъдена служебна победа на Левски след напускането на Литекс) Служебен резултат? Купихте ли апартамент на счетоводителя на Боби?

Гриша Ганчев нито ми е симпатичен, нито защитавам лицето Ганчев, но ако вие мислите за футбола като спортни журналисти и ми кажете, че е нормално 23-24 национални състезатели сега да няма къде да се състезават. При това само и само да се угоди на някой и да се изгони Литекс...

На кой се угажда. Господин Трифон Попов обяви, че има политически натиск, ако е така откъде идва той?

"От Чукурово може би".

"Не искам да разговарям с вас левскарите. Вие четете правилника, като дяволът евангелието. Искате само интересите на Левски да бъдат защитени.

Какво ще стане с тези 24-25 играчи от националната гарнитура.  Това питам. Какво значение има кой носи вина, дали е Папата или...някой друг. Интересува ли ви? Можеше да се направи компромис. 100% можеше да се направи компромис, но не мога да ви кажа защо не се направи. Аз исках Литекс да остане и съм го казал на Боби Михайлов право в очите.

Ще играят за Купата на България? Ще играят, ама за купата на Черешево. Каква Купа на България ще играят, като те нямат отбор, като е изваден от групата. За тиквени медали ще играят", продължи Стефанов.

"Моето предложение е оттук-нататък да има много големи санкция отнемане на 9-10 точки или много солидна финансова глоба, за да не се вадят отборите. Когато бях президент за сефте през 1996 година един друг президент си извади отбора (б.а. Томас Лафчис). Левски, като извади отбора нямаше такива санкции".

Истината е, че тогава наредбата е била друга и правилниците ги пишат в БФС и футбола го ръководят хората от Изпълкома, където член е и г-н Стефанов, а не спортните журналисти. На въпрос дали не е ядосан от поражението с 1:2 от поляците човек номер едно при "белите" продължи да напада Левски. "Славия може и да загуби десет мача, но е важно да победи Левски".

"БФС е написал много наредби, но левскарите не са спазвали почти нито една наредба. Аз не мога да отговoря защо се отлагаше решението за Литекс, като смятам, че този път не се погледна за доброто на футбола. Нямам представа дали е имало натиск върху хора от Изпълкома, тъй като не съм бил там и не мога да кажа нищо подобно.

Това решение не е в интерес на българския футбол. ЦСКА, Локомотив (София), включая и Левски, който имаше пет-шест милиона лева задължения и в един момент започна да погасява нещо. Аз 22 години и всички в Славия си плащаме данъците като поп, а в един момент имахме 21 хиляди лева задължения и господата от Левски веднага излязоха: "А и Славия има задължения". Къде са 21 хиляди, къде са шест милиона? Разликата е в няколко нули, но за Левски може да дължат 5-6 милиона. ЦСКА - 30 миилона.

На въпрос защо това се позволява от БФС и Изпълкомът Стефанов отговори:

"Изпълкомът не е финансова институция. Левскарите имат силно лоби. Кое е лобито ли? Кое не е", продължи Стефанов.

На въпрос, че Левски е най-големият губещ от изваждането на Литекс човек номер едно при "белите" продължи да има друга теория. "Левски спечели най-много, тъй като с девет души губеше с 0:1. Литекс с 10 души, щеше да пребие Левски като кучета".

Босът продължи. "Ситуацията е патова. Явно няма да играе Литекс в "А" група. Нека на хората, които са взели това решение, да им тежи на съвестта. Тези 24-25 момчета, които няма да вземат участие нито в национален отбор, нито в младежки, нито в юношески... така вместо в четвърта ще отидем в пета урна и изобщо да ни изтрият...

Да напускам Изпълкома? Да не съм Стойчо Стоилов да вадя отбора или да напускам самоволно. Ще се борим и ще видим какво ще стане.

Висша лига в България? Не ме занимавайте с.... Боби Михайлов явно не е обмислил това, което говори. Ние взехме лиценза на ЦСКА, Локо (Сф), а сега махаме Литекс и лятото ще правим Висша лига, за да ги върнем обратно там. Все съм виждал налудничави мнения, но толкова налудничаво за първи път виждам. Ние, нямаме лига с 8-9 девет отбора, да не сме Англия, че ще правим Висша лига.

Дали съм го казал на Боби Михайлов? Да не ме е питал? Ето, казвам го пред вас.
Трябва чавка да ти е изпила мозъка, за да говорим за Висша лига в България".

Стефанов е един от най-големите критици на Петев, но днес изгледа контролата на тима си с него.

"Договорих 7-8 футболисти от Славия да са в националния вече. Казах му, че 100 тояги на голо ще му ударим, ако не вземе играчи на Славия", шеговито коменитра Стефанов. "Нищо, гледахме с човека и говорехме за футбола и за ситуацията в България, тъй като и той е сериозно притеснен от това, че все повече се стеснява кръгът от футболисти, с които той може да разполага. Трябва пак да викаме Куку-Пипе и Бодуров-Модуров и Чукуров.

Винаги съм му казвал или ще гледа справедливо на всичко, а не да слугува на тоя или ония. На кой слугува Ивайло Петев? На Настрадин Ходжа", завърши в типично свои стил Стефанов.

Последвайте канала ни в

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички