Спортни таланти на "Еврофутбол" превземат света

Спортни таланти на "Еврофутбол" превземат света

Пета година "Еврофутбол" посреща новите Спортни таланти на България, като финансира тяхната подготовка, участие в състезания и екипировка. И в момента тече конкурс за набиране на документи от спортисти в индивидуални спортове, който ще приключи на 21.02.2016 г.
Не се бавете – вие може да сте един от атлетите, които ще бъдет подпомогнати! Как да стане това може да разберете тук.

Какво се случва със Спортните таланти на "Еврофутбол" от изминалите години?
Мирослав Кирчев, кану-каяк, два пъти Спортен талант на "Еврофутбол". 25-годишният русенец попадна сред звездите на своя спорт под вещото ръководство на Ева Пашева. В момента той тренира за Олимпиадата в Рио де Жанейро, където ще представлява България. Постиженията на Миро за 2015 г.: трето и четвърто място на Световна купа в Дуисбург; четвърто място на Европейски игри в Баку; шесто и седмо място на Световно първенство в Милано.

Денислав Коджабашев, тенис на маса за хора с увреждания, два пъти Спортен талант на "Еврофутбол". 24-годишният варненец спечели квота за Параолимпийските игри през тази година и в момента се подготвя за своето представяне. Ето и част от неговите постижения за 2015 г.: първо място от Световни игри за хора с увреждания в Сочи; второ място от Европейско първенство за хора с увреждания и други.

Ивайло Иванов – джудо, за първи път Спортен талант на "Еврофутбол". 21-годишният монтанчанин спечели квота за Рио, а ето и част от неговите резултати през 2015-а: първо място Гранд шлем в Абу Даби; трето място Гран при, Кингдао (Китай); второ място Европейско първенство до 23 г. в Братислава и много други.

Митко Ценов, лека атлетика, 3000 метра и 3000 метра с препятствия, три пъти избиран от букмейкърската къща за финансиране, в момента е на подготовка в Кения. Постиженията на момчето от Мездра говорят сами за себе си: с два национални рекорда - за юноши старша възраст на 3000 м и за младежи до 23 г. на 3000 м стипълчейз; балкански шампион в същата дисциплина; злато от Европейското отборно първенство в Дъблин и т.н. Митко е едно от големите имена в българската атлетика и най-голямата ни надежда на средни и дълги разстояния. Дано той покаже своя потенциал на Олимпиадата в Бразилия.

Виолета Генчева, джудо, самбо и сумо, два пъти Спортен талант на "Еврофутбол". Първо място на Европейското първенство за девойки по сумо в Самоков; трето място на Световното първенство девойки по самбо в Република Корея; първо място на Европейско първенство за жени и за девойки в сумото и др.

Десислава Георгиева, академично гребане, два пъти избирана за Спортен талант на "Еврофутбол". Трето място скиф на Световно първенство по гребане за юноши и девойки в Рио де Жанейро; второ място скиф на Европейско първенство по гребане за юноши и девойки в Рачице (Чехия); първо място скиф девойки старша възраст на Балканиада по гребане за юноши и девойки в Яши (Румъния) и т.н.

И много други талантливи, упорити и целеустремени спортисти, които поеха подадената им от "Еврофутбол" ръка. Ще се включите ли и вие сред тях?

Програма "Спортни таланти" е част от мащабния социален проект на "Еврофутбол" – "Печелиш и помагаш", който стартира през 2007 г. До момента чрез него са реализирани 20 кампании, насочени към различни проблемни сфери от нашия живот.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти