Неймар и адвокатът му поискаха отлагане на делото за измами

Неймар и адвокатът му поискаха отлагане на делото за измами

Бразилският нападател на Барселона Неймар ще поиска отлагане на съдебния процес по обвинение в измама при трансфера му от Сантос (Бразилия). Причината е ангажираност на адвоката му Хосе Анхел Франко, съобщава вестник "Ас".

Футболистът е длъжен да се яви пред Националния испански съд в качеството си на обвиняем на 2-и февруари, но причината е, че на същия ден адвокатът му има още едно изслушване по друго дело. Адвокатът Франко и Неймар заедно са подписали молбата за отлагане.

Миналата седмица Неймар беше привикан да дава показания в прокуратурата по делото за измами около неговия трансфер, като после се оказа, че и родителите му са замесени с влизането на тяхна фирма, която получила комисионни средства.

Прокуратурата препоръча да бъдат наказани Неймар, бившия президент на Барселона Сандро Росел и актуалния такъв Хосеп Бартомеу, както и на бившите президенти на Сантос Луис Алваро и Одилио Родригеш. Интересите на Росел и Бартомеу обаче- дали случайно или не, се защитават от същия адвокат Хосе Анхел Фалкао.

Още от Футбол свят

Виж всички