Бързо, лесно, вкусно
- това е принципът при приготвянето на ергенска закуска. Просто и лесно е. Само следвай насоките.
Купи си тостерен хляб, нарязан, да ти е удобен и моментален за ползване. Вземи точилката и старателно разточи филиите, токато се сплескат стабилно.
Вземи остър кухненски нож и
отрежи коричките на вече разточените филии
, докато не остане само меката част. Челта ти е квадратен резултат.
Постави внимателно върху резултата сирена на слайсове -
чедър, ементал или каквото там си намерил в магазина
. Постарай се да навиеш хляба и сиренето на фини и изящни рулца.
Тиган. Котлон. Малко мазнина
(най-добре зехтин, но и олиото върши идеална работа). Ако ролцата тръгнат да се разтварят, използвай клечки за зъби, за да ги задържиш в необходимата форма.
Приготвяш
дип-сос
- може да е класически (смлени домати с босилек), а може и смело да добавиш Tabasco или друг чили сос.
Сервирай с малка сосиера в чинията.