Играйте ръгби за добра кауза - "Знанието е сила!"

Играйте ръгби за добра кауза - "Знанието е сила!"

На 23 октомври (неделя) от 11 часа в спортен комплекс ЦСКA в Борисовата градина ще се проведе 13-ото издание на традиционния турнир по тъч-ръгби, организиран от ръгби клуб Мърфис Мисфитс. Организаторите за пореден път ще подкрепят фондация "Сийдър". Тазгодишната кауза на турнира - "Knowledge is Power" (Знанието е Сила) - ще подпомогне образованието на тийнейджъри, живеещи в една от къщите от семеен тип на фондацията в Казанлък. Събраните средства ще бъдат инвестирани в уроци и учебни материали с цел да се подобрят училищните резултати на децата.

Всеки желаещ да помогне на каузата и да поиграе ръгби може да се включи в турнира. Той ще бъде подходящ както за опитни играчи, така и за всички новобранци, готови да направят своите първи стъпки в този вълнуващ спорт. От ръгби клуб Мърфис Мисфитс ще осигурят обучение върху основните правила и техники на място преди официлния старт на турнира.

В събитието могат да се включат както мъже, така и жени, а най-младите участници трябва да имат навършени 12 години. За децата под 12-годишна възраст ще бъдат осигурени ръгби игри извън схемата на турнира. Всеки играч ще получи тениска, а входната такса за участие е 15 лева, като набраната сума ще бъде дарена в подкрепа на децата и младежите с увреждания.

На събитието ще се продават храна и напитки, събраните от тях средства също ще подкрепят каузата. Организаторите приканват всеки, които иска да помогне и да прекара един чудесен неделен ден да се включи като доведе със себе си приятели, близки, деца, партньори.

Повече информация може да бъде намерена в официалното събитие - ТУК.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти