Национална младежка среща “СпортИграция” 2.0

Национална младежка среща “СпортИграция” 2.0

На 20 октомври 2016г., в гр. Петрич, "Асоциация за развитие на българския спорт" ще проведе Национална младежка среща "СпортИграция" 2.0. Събитието има за цел да събере младите хора и отговорниците за политиките, които заедно да обсъдят възможностите за интеграция чрез спорт, култура, изкуство, което ще повиши гражданската активност на участващите младежи и ще ги направи съпричастни към актуалните проблеми в Европейската общност. От друга страна, взимащите решения на различни нива в България ще могат да обсъдят, съвместно със свои колеги и с младите хора възможни решения за интеграция.

Чрез взаимодействие между младите хора и взимащите решения и използвайки спорта като инструмент за обучение, с проект "СпортИграция" имаме за цел да окажем влияние върху политическите процеси, посредством диалог между горепосочените страни. Имаме за цел младите хора, участващи в проекта, да приемат ролята на посланици на добри практики и да бъдат овластени да защитават активната си гражданска позиция по темата за интеграцията чрез спорт. Планираме споделяне на добри практики за интеграция чрез спорт от страни-членки на ЕС, както и от водещи държави като САЩ, Канада и Австралия.

Целта на АРБС с този проект е да повлияе и привнесе иновация в политиките за интеграция чрез спорт, с акцент на младежите сред тази група. Като резултат, проектът входира в Министерски съвет през месец юли 2016 списък с мерки, които да бъдат приложени на практика.

Национална младежка среща “СпортИграция” 2.0 е второто по рода си събитие, което ще се проведе в гр. Петрич на 20 октомври 2016г, като програмата на събитието е достъпна на интернет платформата за добри практики, изработена по проекта: https://sportigration.com

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти