Саудитска Арабия се извини за минутата мълчание срещу Австралия

Саудитска Арабия се извини за минутата мълчание срещу Австралия

Футболната федерация на Саудитска Арабия поднесе своите извинения за това, че играчите на мъжкия национален отбор по футбол не уважиха минутата мълчание в памет на жертвите от атентата в Лондон преди световната квалификация срещу Австралия. Поведението на арабския тим предизвика бурна реакция, а от лагера на гостите са се опитали да обяснят още преди срещата, че не могат да се включат в този акт на уважение, защото въпросната традиция не кореспондира със саудитската култура. Днес местната футболна федерация излезе със специално изявление, в което поднесе извинение на тези, които са се почувствали обидени от вчерашната случка, като освен това в декларацията се осъжда всякаква форма на тероризъм и екстремизъм.

Ето и текстът на изявлението:

"Федерацията дълбоко съжалява и безрезервно се извинява на всеки, който се в почувствал оскърбен от това, че някои членове на представителни отбор не спазиха официално минутата мълчание в памет на жертвите на терористичната атака в Лондон от 3 юни 2017 година преди световната квалификация срещу Австралия в Аделаида. Играчите по никакъв начин не са искали да покажат неуважение към паметта на жертвите или да разстроят техните семейства, приятели, както и всички, засегнати от тази жестокост.

Футболната федерация  осъжда всички актове на тероризъм и екстремизъм и изразява най-искрените си съболезнования към семействата на всички жертви, към правителството и народа на Обединеното кралство."

Още от Футбол свят

Виж всички