Дунав се раздели с трио

Дунав се раздели с трио

Сериозна работа по селекцията за новия сезон тече в Дунав. Клубът се раздели с трима футболисти от досегашния си състав и вече подписа договори с двама нови. Крайните бранители Атанас Атанасов и Искандар Джалилов, както и нападателят Ндуе Муйеци вече не са част от редиците на драконите. Те се разделят с русенския клуб по взаимно съгласие. "Благодарим, че имахме възможността да сме част от отбора на Дунав. Тук създадохме много приятелства и се разделяме само с добри чувства с ръководството и досегашните ни съотборници", коментираха и тримата.

"Тези футболисти бяха част от един исторически за русенския футбол период. Ние се завърнахме от аматьорите, за да покажем на България, че мястото ни винаги е било сред най-добрите. Всеки един измежду Наско, Искандар и Ндуе даде много на нашия отбор и ние изказваме своята най-искрена благодарност за положените усилия в тренировките и официалните срещи, демонстрирания професионализъм и резултатите, които постигнахме благодарение и на тях", съобщават по този повод от ръководството на Дунав.

Припомняме, че Атанас Атанасов пристигна в Русе през сезон 2014/ 2015, в който се поставиха основите на възраждането на отбора, носещ името на голямата европейска река. Левият краен защитник извървя с небесносиния екип пътя от аматьорския футбол до елита, където също помогна утвърждаването на Дунав сред най-майсторите.

Искандар Джалилов пък дойде през лятото на миналата година. Той бе почти неизменен титуляр на десния бек, неутрализирайки противниковите футболисти по фланга, като се включваше и полезно в атаките на тима. Благодарение на постоянната му игра се утвърди и като титуляр в националната селекция на своята родина Таджикистан.

Ндуе Муйеци пристигна в Русе през зимата. Въпреки малкото време той успя да се включи успешно в състава и да върши своята работа в атаката, затруднявайки сериозно противниковите бранители. Отбеляза едно попадение и бе с принос за още няколко, донесли важни победи и точки за класирането на Дунав в Топ 4 на българския футбол.

Още от БГ Футбол

Виж всички