България спечели за втори път традиционното състезание с драконови лодки в Китай

България спечели за втори път традиционното състезание с драконови лодки в Китай

България спечели за втори път традиционното състезание с драконови лодки в Китай, след като изпревари Тайланд и домакините от Шанхай на дисциплината на 200 метра в един от каналите на река Хуанпу.
Състезанието, част от световния тур, беше проведено през уикенда, като българските гребци минаха с лекота през пресявките и завършиха първи във финалния старт с четири лодки. DragonBoat team Bulgaria, в състав Любомир Тодоров, Станислав Стоичков, Георги Стойчев, Ненко Съйков, Иван Хиндалов, Николай Милев, Даниел Караколев, Стоян Терзйски, Борис Йоцов и Росен Димитров, финишира с време 1:04.75 минути и изпревари с 0.63 секунди състава на Тайланд. На трето място останаха домакините от Шанхай с време 1:06.27 минути, а на последна позиция във финала завършиха руснаците с 1:09.36. В открития международен клас се включиха над 50 лодки, а останалата част от света беше представена още от Русия, Беларус, Унгария, Канада, САЩ, Норвегия и други.

Това беше втора победа за DragonBoat team Bulgaria на традиционното състезание в Шанхай, след като отборът завърши първи и през 2015-а година, а през 2016-а останаха втори. Треньори и тийм лидери на отбора през тази година бяха Петър Караколев, Никола Николов, Кирил Стоичков и Борислав Борисов.
Състезанията в събота и неделя бяха изгледани на живо от близо 70 хиляди зрители.

Следвай ни:

Още от Водни спортове

Виж всички