Кметът на Монтана: Никога не сме губили бараж, ще преодолеем и това изпитание

Кметът на Монтана: Никога не сме губили бараж, ще преодолеем и това изпитание

Отборът на Монтана приема днес Нефтохимик в първи бараж за оставане в Първа лига. Реваншът на "Лазур" е след четири дни, в понеделник. 

През миналия сезон тимът остана пак след плейоф - срещу Поморие на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора. 

За това и за амбициите на клуба говори кметът на Монтана и благодетел на футболния клуб Златко Живков."Ние нямаме изпуснати баражи. Обикновено, когато имаме подобни изпитания, се справяме. Така е било и в миналото. Мисля, че имаме реални шансове да го направим и сега. Тук вече класирането не важи. За съжаление имаме много важни играчи, които са контузени - Стивън Петков, Сергей Георгиев, вратарят Евгени Александров. Но и при Нефтохимик има проблеми. Всичко опира до изчакване и мотивация. Чака ни среща на ръба в две полувремена", коментира градоначалникът пред "Тема Спорт"."Баражите са два. След този с Нефтохимик следва още един, без значение как ще завърши първият. Момчетата са наясно, че в рамките на две седмици трябва да изиграят четири мача. Има подобрение в края на кампанията. Мотивацията е на лице", каза още Живков. Той жегна бургазлии, като добави: "Всички треньори ходят с оставки в джоба. Или са на път да си тръгнат, а някои бързат да го направят (б.а. - визирайки Христо Янев). Който издържи на напрежението, той ще запише успех".

За бъдещето на футбола той заяви: 

"За клуба и града е важно Монтана да остане в елита. Ние се готвим за подобрения по базата. Наскоро отпразнувахме 95-годишнина. Нашият клуб е един от най-старите в България. Изпълняваме три проекта в момента по отношение на базата. Изграждаме две затревени игрища по трансграничната програма България - Сърбия. И другият, който е важен за професионалния спорт, е свързан с осветлението, дренажа и зачимяването на стадион "Огоста". Той на практика, ще е единственият стадион в Северозападна България, който ще отговори на условията за Първа лига. Надявам се в рамките на два месеца да се справим с това предизвикателство и да сме готови за новия футболен сезон. Така че е изключително важно Монтана да остане в Първа лига. Имаме над 300 деца, школата ни никога не е била толкова пълна. Не е идея фикс само мъжкият отбор. И все пак ще направим всичко докрай. Ще играем коректно и ще се борим според силите и възможностите си". Живков засегна и темата за бъдещето на наставника:

 "Уговорката ни със старши треньора Атанас Атанасов е да води отбора до 5 юни, когато приключва сезонът. Имаме опция да разговаряме и след това. Нека да видим дали ще свършат работата докрай, както сме говорили".

Още от БГ Футбол

Виж всички