Весела Димитрова и Михаела Маевска: Имаме още работа

Весела Димитрова и Михаела Маевска: Имаме още работа

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златния медал в многобоя на Световната купа в София днес. Грациите ни в състав Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Елена Бинева, Симоня Дянкова и Теодора Александрова зарадваха почитателите в "Арена Армеец" с много добри изпълнения и утре ще излязат в битка за медалите и във финалите на отделните уреди. Треньорката Весела Димитрова и помощничката й Михаела Маевска изразиха задоволство от представянето на българките вчера и днес.
 И момичетата от ансамбъла “златни” в София 
"Искам да благодаря на хората, които дойдоха да ни подкрепят в залата и на всички фенове на художествената гимнастика. Щастливи сме, доволни, свършихме си работата за тези два дни, утре ни чака нов ден, ново състезание. Доволна съм от момичетата, играха стабилно, втория ден по-силно от първия. Напрежението да играеш пред робна публика е малко по-голямо и може би заради това изпитваха малко повече трудности вчера", бяха първите думи на Димитрова след златните медали в многобоя.

"Пред родна публика се играе най-трудно, защото всички са дошли да подкрепят теб и очакват много. И ако изпуснеш, те е яд", допълни Маевска, която беше капитан на ансамбъла, който спечели бронзови олимпийски медали в Рио де Жанейро през миналата година.
Триумфът на България на СК по художествена гимнастика в София 
"Последните ми думи преди изиграването бяха "давайте смело". Правим разбор след всяко състезание как са се представили - кое е добре, кое е станало чисто и кое не е перфектно. Може би ще направим промени в съчетанията си във втората част от подготовката - за Световното първенство, но няма да е нещо кой знае какво, просто козметични неща за ефект.
 И момичетата от ансамбъла “златни” в София 
За обръчите музиката е много красива, едно произведение, което се казва "Пролетен вятър" - представяме си цветя, водопади, красоти. Другото съчетание е съвсем различен стил - по музика от саундтрака на филма "Шерлок Холмс" - там се преследват и се гонят, има екшън.

Дано да продължат да работят така, много тренират и се влагат в тренировките, не бих ги нарекла машини, а чудесни деца", каза още Димитрова.

Снимки: ЕМОНА ЦОНЧЕВА/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от изпълненията на ансамблите с топки и въжета ТУК!!!

 ФОТОГАЛЕРИЯ от награждаването индивидуално и ансамбли ТУК!!!

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти