Неви: Радвам се, че взех първия си златен медал в многобой пред българска публика

Неви: Радвам се, че взех първия си златен медал в многобой пред българска публика

Невяна Владинова спечели първото си злато в многобой на Световна купа пред българска публика днес. Възпитаничката на Бранимира Маркова изигра четири великолепни изпълнения и изправи на крака хората в "Арена Армеец". Тя се качи на стълбичката заедно с Катрин Тасева, която се нареди втора в многобоя. Владинова спечели и приза "Кралица на красотата", след като беше избрана от акредитираните журналисти за най-красива от 98 гимнастички.
Първо и второ място за България в многобоя на СК в София 
"Много съм доволна и щастлива, радвам се, че взех първия си златен медал в многобой пред нашата публика, надявам се да съм зарадвала всички и се радвам, че двете с Катрин бяхме на стълбичката, както пожелахме и за което се борихме. Пожелавам си оттук нататък винаги да сме там.

Беше трудно, но българските фенове ни посрещат с толкова любов и подкрепа, че ни дават и много мотивация да играем. Винаги може още, но ще работим върху това. Утре имаме финали и се надяваме да минат дори по-добре от днес. За Европейското ще работим, има върху какво.
Триумфът на България на СК по художествена гимнастика в София 
От големите ни конкурентки ги нямаше само Русия, всички останали бяха тук с най-силните си гимнастички. Мисля, че сме подготвени и конкурентоспособни, така че ни трябва просто късмет.
Подготовката продължава, а в почивния период ще отпразнуваме всичко. Брани (б.а. Бранимира Маркова, личен треньор на Владинова и мениджър на националния отбор индивидуално) е много щастлива, знае колко време сме се борили за това нещо и сме работили, много се радвам, че я зарадвах", каза след триумфа си Владинова.

Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от индивидуалната надпревара в многобоя ТУК!!!

ФОТОГАЛЕРИЯ от награждаването индивидуално и ансамбли ТУК!!!

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти