Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Министърът на младежта и спорта връчи годишната награда "Сърцето на София"

Министърът на младежта и спорта връчи годишната награда "Сърцето на София"

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Даниела Дашева връчи годишната награда „Сърцето на София“ на кмета на столичната община „Оборище“ Васил Цолов. Проф. Дашева присъства на концерта-церемония „Различни, но заедно", който се проведе в зала „Тържествена“ на Военната академия „Г.С.Раковски“ и беше посрещната лично от домакина на проявата генерал майор Груди Ангелов. Събитието събра на една сцена деца и младежи от много етноси, с различно вероизповедание, социален статус и потребности. В рамките на концерта арт център „Кърнолски" раздаде наградите „Сърцето на София" и „Сърцето на България" за принос към развитието на изкуството, културата, образованието, науката и спорта за деца и младежи. Г-н Цолов получи приза за работата си за подобряване на условията за живот и развитие на децата в община „Оборище“.

"За мен е удоволствие да връча наградата „Сърцето на София“ на един отговорен кмет с изключително социално поведение. Васил Цолов организира кампании под мотото, което ни събра тук: „Различни, но заедно“. Той полага също така грижи за активен начин на живот чрез двигателна активност и спорт. Бих се радвала ако повече от общинските кметове имат такова сърце за различните и сърце за спорт", каза проф. Дашева.

Инициативата „Различни, но заедно" се провежда за 9-ти пореден път под патронажа на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и е в подкрепа на проекта „София – Европейска столица на спорта 2018“. В тазгодишното издание с изпълнения участваха хор „Космически гласове", възпитаниците на вокална студия „Дъга", студио за модерен танц G, танцова школа MovinArt, балетна и танцова школа „Ка денс", Цоньо Цветков, "Дани Денс Студио", вокална група „Усмивка" при училището за деца с нарушено зрение "Луи Брайл", група за танци „Импулс" при специалното училище за ученици с увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев", ансамбъл „Росна китка“ и др. Освен Васил Цолов с приза „Сърцето на София“ бяха отличени Мартин и Стефан Савови, ученици от 12-ти клас в Първа английска езикова гимназия, учителката по математика от Националната природо-математическа гимназия „Академик Любомир Чакалов“ Недялка Димитрова – Баракова, директорът на Професионалната гимназия по траспорт „Макгахан“ инж. Антония Гаврилова и на ръководителят на ансамбъл „Росна китка“ доц. д-р Бисер Григоров. Носител на почетния знак „Сърцето на България“ за 2016 година стана голямата българска състезателка и треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева.


Последвайте канала ни в

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти