Страхил Балов: Нямаме лидер в отбора

Страхил Балов: Нямаме лидер в отбора

Женският отбор на Казанлък Волей (Казанлък) допусна тежка загуба при гостуването си на ЦСКА в София, с което шансовете на тима за място в тройката се изпариха.

Ето какво каза за BGvolleyball.com старши треньорът на "розите" Страхил Балов

Нямаше ли възможност поне за гейм?

 Колкото и да сме реалисти, съм много разочарован от показаното, от играта и от качеството на двубоя. За пореден път се убеждавам, че ни трябва лидер, който да завършва точките след 20-та. В последните три срещи така се получава, че нямаме човек, който да завърши даден гейм или мач. Така се получи и след първия гейм днес. Отново имах нужда от състезателка, която да се нагърби след 20-та точка, но нямаме такава за момента. Смятам, че отборът е много млад и неопитен. Понеже през втория полусезон имахме само гостувания, явно манталитетът ни е такъв - примирени и по-малко агресивни, както и с по-малко борбен дух. 

Може би ви липсва напусналата Виолина Николова?

 Елица Баракова отлично си застана на поста и съм много доволен от нея като капитан. Да, Виолина ни даваше сигурност и с Ради Маринова и Ели Баракова имахме три равностойни състезателки. Чувстваха се нейните сила и опит и внасяше спокойствие в отбора в най-тежките моменти.

Какви са целите ви в плейофите?

 

Няма да се предаваме, надявам се в следващия месец да вдигна отбора, защото ще се запомни финала. Ако успеем да достигнем до тези мачове и да спорим за титлата с Марица, ще бъде забравено кой е втори и кой - трети. Реалист съм, но ако не съм оптимист, няма смисъл да продължавам. 

Още от Волейбол

Виж всички