Джема Лоу се отказа от плуването

Джема Лоу се отказа от плуването

Европейската златна медалистка в щафетите Джема Лоу обяви, че слага край на плувната си кариера повече от десет години, след като се появи за първи път на международната сцена. 26-годишната вече бивша състезателка прави своя дебют на световната сцена на Игрите на Британската общност в Мелбърн през 2006 г., където се състезава за Уелс. Две години по-късно Лоу се класира за Олимпийските игри в Пекин, където завършва шеста във финала на 100 м бътерфлай.

Същата година тя печели бронзови медали на 100 м бътерфлай и на 4 по 100 м смесена щафета на планетарния шампионат в 25-метров басейн в Манчестър. През 2012 г. тя представя Великобритания на Олимпиадата в Лондон. 

"Беше тежко решение, след като дадох толкова много на спорта, но чувствам, че е правилното време да премина на следващия етап от моя живот. Олимпийските игри през 2008 и 2012 г. са два от най-сериозните моменти в моята кариера. Означава толкова много, когато постигаш нещо, за което си мечтал като дете и за което си работил здраво. Спомням си, че се класирах за Олимпиадата в Пекин на 18-ия си рожден ден, скочих в състезанието и дадох всичко", каза 26-годишната Лоу. 
 

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти