Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Спортният министър: Срещата с единия ЦСКА беше напрегната, ММС гарантира прозрачност на търга

Спортният министър: Срещата с единия ЦСКА беше напрегната, ММС гарантира прозрачност на търга

Служебният спортен министър проф. Даниела Дашева беше гост в токшоуто на Sportal.bg "От дузпа в тъч", където отговаряше и на зрителски въпроси. Проф. Дашева говори по актуалната тема за базите на ЦСКА, за които скоро ще има търг.

"Имаме яснота за търга за базите на ЦСКА. Ние контролираме инвестициите, които прави клубът, който в момента използва базата. На 6 януари т.г. базата е апортирана с решение на Министерски съвет към Национална спортна база. След решението предстоят редица процедури със съответни срокове, които ние в момента изпълняваме.

Двете бази (стадион "Българска армия" и спортния комплекс в Панчарево) са в различни общини. Тоест ние трябва да получим т.нар. акт за държавно-частна собственост, с което да прехвърлим базата в НСБ. А от НСБ трябва да актуализират своя устав, за да може да се завърши апортирането. След това пристъпваме към провеждането на конкурс. Следим какво се случва с документите, които са необходими. Има срокове за получаването на различните документи. В повечето случаи срокът е до 14 дни за издаването на съответния акт за собственик или оценка на имота. Следим ги тези неща и смятам, че в най-скоро време ще получим тези документи. Имахме малко забавяне, защото се смени областният управител и трябва отново да подновим процедурата.

Министър Дашева гостува на "От дузпа в тъч" 
Срещнахме се с представителите и на двете дружества с името ЦСКА. Срещите бяха приятни и достатъчно напрегнати, особено едната от тях. Зная болката на феновете, зная болката на онези, които обичат ЦСКА и всичко, което е било ЦСКА в годините назад. Нека бъдем достатъчно толерантни, защото трябва да направим най-доброто. Нека да не бъдем груби и с неадекватни мерки, защото няма да спечели базата и спортът от това. Срещнала съм се, разговаряла съм и предстои конкурс. Министерството ще бъде гарант за прозрачност! Надявам се до края на мандата на служебното правителство поне процедурата да бъде пусната", каза министър Дашева.

"Добре познавам Емил Костадинов. Имам удоволствието да преподавам във футболната школа на получаващите лиценз на различно ниво. Така че през годините съм имала възможност да се срещна с всички елитни наши футболисти от близкото минало. Нашите футболни професори. Да, аз съм академичен професор, но за мен той е професор по футбол. Г-н Костадинов е постигнал сериозни успехи в спорта. Не съм го навила лесно да стане съветник или не съм опитвала да го навивам, тъй като знам, че той има отношение към спорта и иска да помага. Благодаря, че той се съгласи да участва. Не е лесно да убедиш някого, когато говорим за правителство в такъв момент, с такива срокове", добави проф. Дашева в "От дузпа в тъча".

Последвайте канала ни в

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти