Защо Натанаел не получи червен картон срещу Левски - обяснението на съдиите

Защо Натанаел не получи червен картон срещу Левски - обяснението на съдиите

Защитникът на разградчани Натанаел правилно е бил санкциониран само с жълт картон по време на мача между Левски и Лудогорец на “Герена”, който завърши 0:0. Това твърдят с писмени становища съдиите на срещата, аргументирайки се с правилата на СК на УЕФА.

Както е известно, сините настояваха, че са ощетени, тъй като Натанаел е трябвало да получи директен червен картон за  удар с ръка срещу Вутов, а след срещата поискаха Дисциплинарната комисия да се самосезира и да накаже бразилеца.

Ето какво е становището на ДК:

ДК на свое заседание на 19.09.2017 г. по повод на отложения случай в срещата от Първа лига ПФК Левски - ПФК Лудогорец, проведена на 06.09.2017 получи писмени становища от гл. съдия, първи ас.съдия и ДАС 1, които потвърдиха правилността на взетото от тях решение показан жълт картон на номер 6 от Лудогорец - Натанаел Пимента, същото е съобразено с инструкциите на съдийската комисия на УЕФА, което гласи "използването на ръката като инструмент, при която ръката е права, без да е свита в лакътя и отворена длан се наказва с жълт картон". Въпреки многократно поискания от ДК експертен доклад, СК при БФС не представи такъв за конкретния случай в 30 мин. на горепосочената среща

С оглед на събраната по случая информация ДК реши, че не е на лице основание за налагане на наказание съгласно чл.31, ал.3.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти