Мадридските грандове в спор за аржентински талант

Мадридските грандове в спор за аржентински талант

Младата звезда на аржентинския Расинг Лаутаро Мартинес е близо до трансфер в Европа. 19-годишният талант е желан от мадридските Реал и Атлетико, както и от Монако. На този етап с най-големи шансове да привлече нападателя е Атлетико. Въпреки забраната за картотекиране на нови футболисти, клубът прави всичко възможно да си осигури Мартинес още сега и да го остави под наем за 1 година в Расинг.

Атлетико има отлично функционираща скаутска мрежа в Южна Америка и от доста време привлича обещаващи играчи, които след това се превръщат в звезди в Европа. А Мартинес е считан от специалистите за истинско бижу. Той дебютира за Расинг в края на 2015 година, влизайки като резерва на Диего Милито. Първия си гол отбеляза през миналия ноември при 1:1 срещу Уракан. Нападателят прикова по-сериозно внимание към себе си с 5-те си попадения на първенството на Южна Америка за младежи, а след това се разписа на два пъти и на световното първенство до 21 години, на което “гаучосите” отпаднаха още в груповата фаза.

Монако също следи внимателно ситуацията около Лаутаро Мартинес, но много по-вероятно е той да продължи кариерата си в Испания.

Още от Футбол свят

Виж всички