Гледай на живо

Венци Стефанов за шансовете на Славия срещу ЦСКА - София за Купата

Най-добрата инвестиция на Джон Иснър

Най-добрата инвестиция на Джон Иснър

Забравете всяка къща, апартамент, ракета за тенис или къща, които Джон Иснър е купил със заработените пари за 12 години като професионален тенисист. Най-доброто финансово решение на американеца е свързано с човек, който навсякъде пътува с него.

Той се казва Клинт Кординал и е хиропрактор. Пътува с тенисиста от 2012 г. и е една от главните причини Иснър да е здрав и на 33-годишна възраст да играе най-добрия тенис в живота си.

„Това е най-умната ми инвестиция – да работя с него, да инвестирам в тялото си. Защото не съм ли здрав, няма как да се състезавам и да правя това, което правя“, разказва Големия Джон.

Иснър, разбира се, е стриктен към себе си и изпълнява заръките на Клинт, дори когато е далеч от полезрението му.

„Много съм взискателен по отношение на това какво ям и как се грижа за себе си. Вдигането на тежести е много важно, прави ме здрав.“

Положените усилия дават резултат, както показват и успехите напоследък на играча. Иснър, който във всеки сезон от кариерата си се е състезавал в River Oaks Country Club, тази седмица е топ поставен на турнира в Хюстън – единствен от календара на АТР в Северна Америка, провеждащ се на клей.

Сигурно когато си мислите за добър играч на клей, се сещате за някой испанец или южноамериканец, а не за гигант, но Иснър може да е опасен на червено при определени условия.

„Ако е топло, клеят е по-бърз и топката отскача по-високо, което е перфектно за мен. Искам бърз корт заради сервиса, но и високо отскачащи топки за всичко останало в играта ми. Колкото повече играеш, толкова по-удобно се чувстваш на тази настилка.“

„Нямам търпение за сезона на клей. Започвам в Хюстън и после ще си дам малко почивка, от каквато тялото ми се нуждае.“

Иснър отдава успехите си в последно време не само на Клинт Кординал, но и на съпругата си. Двамата с Мадисън Макинли минаха под венчилото миналия декември.

„В живота ми има много по-важни неща от тениса. Тенисът ми предостави невероятни изживявания през последните 11 години и съм голям щастливец, но съвсем не е най-важното нещо.“

TennisKafe.com по ATP

Последвайте канала ни в

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти