Гледай на живо

Контролна среща: Олимпия (Любляна) - ЦСКА 1948 3:0

Норвегия спечели световната титла по ски полети

Норвегия спечели световната титла по ски полети

Националният тим на Норвегия спечели за четвърти път световната титла в отборното състезание по ски полети, с което бе закрито междуконтиненталното първенство, което се проведе в Оберстдорф, Германия.
Норвежците, за които скачаха Роберт Йохансон, Андреас Стернен, Йохан Андре Форфанг и Даниел Андре Танде, завършиха с общо 1662,2 точки.

На второ място завърши тимът на Словения (Йерней Дамян, Анже Семенич, Домен Превц и Петер Превц), който събра 1615,8 точки, докато на трето място с 1592,1 точки остана тимът на Полша (Пьотр Зила, Щефан Хула, Давид Кубацки и Камил Щох). За поляците това бе първи медал от отборно състезание в ски полетите, а за словенците втори след бронза от шампионата във Викерзунд през 2012 година.

Състезанието в Оберстдорф бе крайно разочароващо за домакините от Германия, които завършиха на четвърта позиция, както и за трикратните световни шампиони от Австрия, които останаха на пета позиция.

В отборното състезание участие взеха общо 8 нации, като Швейцария завърши на шесто място, Русия остана на седмо, а Финландия - на осмо.

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички