Катрин Тасева спечели контролното състезание на националния отбор

Катрин Тасева спечели контролното състезание на националния отбор

Катрин Тасева спечели първото за годината официално контролно на националния отбор по художествена гимнастика индивудуално. Състезателките представиха новите си композиции пред многобройна публика в зала "Раковски" и пред погледа на президента на федерацията Илиана Раева, на вицепрезидента Мария Петрова и на трикратната световна шампионка Мария Гигова. Най-добрата българска гимнастичка Невяна Владинова участва в контролното, но остана извън класирането. Тя не игра със скокове и пируети, тъй като е с лека контузия на коляното и от треньорския щаб решиха да не рискуват. Тасева, която е гимнастичка на клуб "Левски Илиана", се представи най-добре в днешното контролно. Втора и трета са съответно Боряна Калейн (Левски Триадица) и Ерика Зафирова (Левски Илиана).

Индивидуалните ни гимнастички показаха новите си композиции@@@В класирането следват Петя Борисова (Авангард), Галатея Герова (Тракия Елит) и Марина Иванова (Тракия). Йоанна Николова и Биляна Писова пропуснаха конролното. Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че е доволна от показаното от гимнастичките. "Като цяло съм много доволна. Някои състезателки показаха изключителна, завидна бих казала концентрация и показаха в пъти по-добро състояние от това, което е реалното им. Това е Катрин Тасева. Неви не игра със скокове и определени пируети, защото направи една контузия и я щадим известно време. Имаше кратък период, в който не тренираше. В момента е добре, но взимаме превантивни мерки, за да я съхраним. Изключителна Галатея Герова. Композициите са много силни и са съобразени с новия правилник, но предстои много работа", каза президентът на БФХГ Илиана Раева.

Индивидуалните ни гимнастички показаха новите си композиции@@@"Катрин Тасева например по никакъв начин на тренировки не даваше индикации, че ще направи толкова силно контролно. Колкото и силна игра да има обаче, за да отиде на международно състезание пред нея има огромно "но". . . Поздравявам Катрин Тасева за страхотното представяне днес. Тя трябва да се справи с други проблеми, не го ли направи няма да види състезание в чужбина", добави Раева.

Новите композиции на ансамбъла на България ще бъдат представени на 31 януари, а на 14 февруари ще има още едно контролно, което ще се проведе в "Арена Армеец", разкри Илиана Раева. "Като цяло съм доволна от това контролно. Допуснах някой грешки. Имам лек проблем с коляното, но не е нищо сериозно. Харесвам и четирите си съчетания. Трудни са, наистина са трудни дори и за мен", заявиаНевяна Владинова Първият турнир за българския отбор за новия сезон ще бъде Гран При в руската столица Москва в средата на февруари.

Още от Други спортове

Виж всички