Дяков: Мачът с Левски е по-особен, но не е решаващ за титлата

Дяков: Мачът с Левски е по-особен, но не е решаващ за титлата

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков сподели какви са очакванията му от предстоящото дерби с Левски. Двубоят между първия и втория в първенството е в събота от 20:00 часа. 

"Дерби мач, те са с по особен статут, в тези мачове се рещат добри отбори, стадионът ще бъде пълен. Битка има и за първо място, въпреки че има временно класиране, ще има битка, надявам се да представим добър футбол на хората по трибуните и на тези, които ще го гледат по телевизията. Важен мач, но не е решаващ, има много мачове до края на първенството. Важен мач за самочувствието на футболистите, всеки ще иска да го спечели, но мачът не е решаващ за крайното класиране. Надявам се, ние да сме победителите. Те са в добра форма, вървят възходящо, силен съперник са. Какво по-хубаво от това да покажем добър футбол и да победим", започна Дяков пред "Дарик".

"Аутуори? Това е мотивация за нас, ще искаме да го изпратим с победа, треньорът свърши много добра работа тук, надявам се да го изпратим подобаващо. Треньорът спечели съблекалнята, рядко се случва това, почти всички футболисти съжаляват за напускането му, има огромни плюсове като треньор, трябва да му пожелаем успех напред", добави полузащитникът.

"Няма игрова криза, прави ми впечатление, че някои се опитват да вкарат игрова криза и криза на резултати. Радвам се, че участието на Лудогорец в групите на Лига Европа и неспечелените точки до момента правят така, че да се говори за криза в Лудогорец. Щом като сме в групите на Лига Европа и това е криза пожелавам на всички български отбори да са в такава криза в каквато сме и ние. Първото място в първенството е доста близо, няма криза в Лудогорец, имаме вяра във възможностите си, имаме ги тези възможности, за мен ние сме най-добрият отбор в България", каза капитанът на Лудогорец.

"Нямам много впечатления като старши треньор на Тони Здравков, от работата му като национален селекционер, но там нещата са различни. Желая успех на Тони Здравков, трябва да му се даде шанс, вече нещата ще си зависят от него", заяви Дяков.

Още от БГ Футбол

Виж всички