Коринтианс отново отдава почит на Сена

Коринтианс отново отдава почит на Сена

Бразилският футболен отбор Коринтианс представи нов специален екип, с който отдава почит на великия пилот на Формула 1 Аертон Сена. Поводът е 30-ата годишнина от спечелването на първата титла на бразилеца във Формула 1.

Цветовете на екипа са легендарните за отбора Лотус, с който се състезава през 1985 и 1986 г. Сена, черно и златисто. Той съдържа 41 златни линии – по една за всяка Гран При победа. Подписът на Сена се намира на средата на фланелката, където обикновено стои логото на основния спонсор. От вътрешната й страна стои надпис с текст "Senna Sempre" (б.р. - винаги Сена), а на долнището на екипа е изписано "Eterno" (б.р. - вечен).

Първата шампионска титла на Сена дойде през 1988 г. по време на Гран При на Япония на "Сузука", където ще се състои състезанието във Ф1 този уикенд. Дебютната победа на гениалния бразилец дойде през 1985-а по време на Гран При на Португалия.

Сена бе привърженик на Коринтианс приживе, а клубът отдава почит към пилота не за първи път. През 2014 г. Коринтианс отбеляза 20-ата годишнина от смъртта на Сена като предостави на всичките си футболисти по една реплика от известната жълто-зелена каска, с която те излязоха на терена.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти