Малком: Баба ми продаваше тигани, за да мога да тренирам

Малком: Баба ми продаваше тигани, за да мога да тренирам

Новото попълнение на Барселона Малком разказа пред клубната телевизия за подкрепата на семейството си през годините и за това как е започнал футболната си кариера.

“Не знам дали хората знаят, но баба ми продаваше тигани за готвене, за да имам пари за тренировки. Всички деца разполагаха с пари, за да тренират, а в моята къща баба ми продаваше тигани. Малко хора правят това. Тя ми е като втора майка. Семейството ми е на първо място. Направиха много за мен. Каквото и да правя за тях, не е и една трета от това, което заслужават. Но ще се опитам да помогна, както те сториха, за да мога да ям и да раста”, заяви той, допълвайки, че е изгубил края на детството си в Коринтианс и сега се опитва да го навакса, когато има време, със своите приятели.

Малком разказва и как е успял да изпъкне на пробите в бразилския клуб, на които е имало стотина деца на възраст от 10-11 години, като само три от тях били избрани да продължат да се развиват в тима. “Имах 10 минути да покажа качествата си. Господ ми помогна, защото ако там направиш един дрибъл в повече, ще те помислят за индивидуалист. Искам да съм идол като предишните бразилци, играли тук. Барса е повече от клуб. Винаги когато играех на ФИФА, го правех с Барселона. Идентифицирам се с тики-така”, завърши крилото, който обясни как празнува своите голове: “пръстите нагоре за Бог, удар в гърдите за семейството ми и L за любимата ми”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти