Капитанът на Арсенал смятал да напусне тима преди тежката контузия

Капитанът на Арсенал смятал да напусне тима преди тежката контузия

Капитанът на Арсенал Лоран Косиелни е имал намерение да напусне тима през това лято преди да получи контузия в ахилеса през май, заради която пропусна Световното първенство в Русия. За това призна агентът на 33-годишния френски защитник Стефан Курбис пред “Франс футбол”.

“Когато удари ръката си в земята, веднага разбрах, че е нещо сериозно и че това е краят. В този момент всичко мина през главата ми, включително и най-лошото, което се потвърди, когато се разбра, че е скъсал ахилесово сухожилие и че ще пропусне Мондиала. Лоран сигурно щеше да изиграе своите последни мачове в кариерата си за Арсенал. Той започна да си мисли за евентуално напускане на тима заедно с Арсен Венгер. Това беше подходящият момент да си тръгне с пристигането на нов мениджър. Вече очаквах това да се случи с две или три оферти, които ни накараха да започнем да се замисляме.

Бяхме отворени към различни опции като Китай и Франция. Той не се вижда да играе за друг английски отбор. След интереса на Олимпик Марсилия през миналия сезон възможността да се завърне в Лига 1 влезе в мислите му. Това беше една истинска възможност”, коментира Курбис.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти