Гуардиола: От девет години всеки сезон започвам като фаворит

Гуардиола: От девет години всеки сезон започвам като фаворит

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че играчите на клуба, участвали на световното първенство, са на линия за старта на Висшата лига, въпреки че започнаха подготовка много по-късно от съотборниците си. В неделя "гражданите" започват първенството с гостуване на Арсенал.

Гуардиола допълни, че е напълно доволен от играчите, с които разполага, след като Сити не бе толкова активен на трансферния пазар за разлика от предишни години. "През последните два сезона, особено последния, отборът показа, че може да се разчита на него. Вярваме, че имаме добър състав. Миналия сезон многократно казах, че не може да харчиме всеки сезон, колкото изхарчихме миналата година. Тогава решихме да харчим по този начин, защото имахме седем, осем играчи над 31 години", коментира Пеп. - Доволен съм от отбора, с който разполагам. Освен това ние нямаме повече пари за харчене - това е истината."

Испанският наставник сподели, че няма проблем с това неговият отбор да е определян като фаворит за титлата: "От девет години съм в тази ситуация, няма проблем. От девет години всеки сезон, освен може би първият ми в Барселона - спечелихме требъл и от тогава сме фаворити. Така че, благодаря ви, много сте мили".

Още от Футбол свят

Виж всички