Трансферът на Олсен в Рома зарадва скромен шведски тим

Трансферът на Олсен в Рома зарадва скромен шведски тим

Трансферът на Робин Олсен от датския ФК Копенхаген в Рома е предоставил неочакван тласък за скромния тим на Бункефло, където националният вратар на Швеция преоткрива любовта си към играта. Аматьорският клуб, който се състезава в осмото ниво на шведския футбол, обикновено има сериозни финансови трудности, но благодарение на Олсен те получиха огромна печалба от около 60 000 евро, която вече е в банковата им сметка.

Като един от клубовете, където Олсен играе на възраст между 12 и 23 години, те имат право на така наречените плащания за солидарност съгласно правилата на ФИФА, след като Олсен е бил продаден на Рома за 8,5 милиона евро, които може да достигнат до 12 милиона в зависимост от представянето му. Пет процента от парите за трансфера ще бъдат взети от ФК Копенхаген и разпределени между клубовете, където Олсен е бил като юноша, включително Бункефло.

"Не е зле за един клуб, който използва за набирането на средства комбинация от евтини членски карти, местни спонсори и продажби на хотдог и кафе в домакинските мачове. Голяма сума като тази би могла да допринесе по отношение на сигурността и гъвкавостта", каза пред “Ройтерс” председателят на клуба Кале Ваденхамар.

"Исках да намеря отново щастие и радост - всички мои приятели, моите близки приятели, играеха тук в Бункефло. Беше важно за мен да си върна това щастие", казва Олсен пред “Ройтерс”.

Четири години по-късно той играе за Малмьо ФФ в Шампионската лига, преди да се премести в ПАОК и след това във ФК Копенхаген.

Още от Футбол свят

Виж всички