Гледай на живо

Финал за Купата на БФС: Септември (U16) - ЦСКА - София (U16)

Анализът на Стоичков за Мондиала досега (видео)

Анализаторът на БНТ Христо Стоичков даде оценка за първата фаза на Мондиала в Русия. Със снощните двубои се сложи край на битката в групите, а от утре стартират и елиминациите.

“Бих поставил една висока оценка - коментира българската легенда за показаното досега. - Видяхме добър футбол с изключение на 1-2 мача. Имаше някои отбори, които гледаха да не загубят - особено на Франция - Дания. Беше тъжно да се гледа това.”

“Всеки говори за сензация, че отборът на Германия бил отпаднал - продължи Стоичков. - Това обаче не е сензация. Бундестимът беше в своя пик през 2014 г. През тези 4 години оттогава те не показаха, че искат да повторят миналото първенство. Иначе сега френският тим е млад, с много заряд, с футболисти, които всеки ден израстват. Познавам Дидие Дешан, знам го какъв характер е. За мен “петлите” са едни от фаворитите. За момента бих отличил Филипе Коутиньо, Ървинг Лосано, Гийермо Очоа…
На всяко Световно първенство изгрява една звезда, а сега тя може би ще е от съставите на Франция или Белгия. Или пък най-голямата звезда ще дойде от Аржентина, ако вземе отборът да стигне до финала и да спечели.”

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти