Камата: Решенията на ВАР зависят от отборa отсреща

Кавалерът на “Златната топка” Христо Стоичков не е толкова доволен от работата на технологията за Видеоасистент рефер (ВАР), която дебютира на Мондиала в Русия.

“Камерите работят добре, но тези, които ги контролират, са много зле - изрази мнение Камата пред БНТ. - В някои ситуации, когато се вижда, на съдията му казват да продължи. Когато пък има някакво съмнение, веднага зависи кой тим е отсреща. Това ме навежда на мисълта, че и четиримата в стаята, които стоят на камерите, не са на нужното ниво. Може и затова много от нещата ей така да си се подминават. Има някои, които ги одобрявам - като ситуацията с дузпата на Неймар срещу Коста Рика. За момента мисля, че е добре, но не може да е… Искам да бъде още по-коректно и хората, които гледат спорните ситуации и натискат бутоните, да бъдат коректни.”

Системата влиза в действие поне по няколко пъти на мача досега, но феновете се оплакват, че арбитърът продължава не винаги да взима точното решение. Най-скорошният дискусионен случай е от понеделник, когато Кристиано Роналдо не беше изгонен за удар без топка по време на двубоя между Португалия и Иран. Мнозина смятат, че нападателят е заслужавал директен червен картон. Съдията обаче му вдигна само жълт.

Още от Футбол свят

Виж всички