Стоичков за Аржентина: Не дай си, Боже, съотборниците на Меси да се събудят

Двукратният световен шампион Аржентина е на крачка от отпадане от Мондиала в Русия, след като има само 1 точка от първите си два мача. Днес “албиселесте” трябва да надвият Нигерия и да се надяват по същото време Исландия да не спечели изразително срещу Хърватия. Българската легенда Христо Стоичков коментира шансовете на двата тима.

“Нигерия е един много здрав отбор. Това е тим с ясни критерии за това какво трябва да направи на терена. Малко по-назад във времето същия този отбор победи Аржентина с 4:2 в контрола. Макар че тогава Лионел Меси не игра в този мач, това е предпоставка да помислим, че нигерийците няма да отстъпят на аржентинците по никакъв показател”, заяви Ицо пред БНТ.
 
“В момента Аржентина не е това, което беше на предишното Световно първенство - продължи Стоичков. - Както знаем, едва в последния кръг на квалификациите те успяха да се класират, което е предпоставка да мисля, че ще бъде много здрав мач. Но Аржентина е Аржентина, а Меси е Меси. Не дай си, Боже, всички в отбора да се събудят и да му помогнат - още по-добре.”

Битката между двата тима днес е от 21:00 часа в Санкт Петербург.

Още от Футбол свят

Виж всички