Факторът “Къри”

Факторът “Къри”

Шампионите от Голдън Стейт се намират в може би най-лошата си форма откакто Стив Кър е начело на отбора. Уориърс имат пет загуби в последните си седем мача, като в момента са в серия от три послдеователни поражения. Липсата на контузената звезда на отбора Стеф Къри се усеща значително, а за това говори и статистиката.

Анализаторите изтъкват, че с Къри в състава Уориърс имат 10 победи и 2 загуби при средно 122.4 точки, отбелязани на мач, 42% успеваемост в стрелбата от тройката и средна точкова разлика спрямо съперника +10.6 точки. Когато обаче №30 не играе, нещата не са никак розови за калифорнийци - балансът им е 2-4, а показателите също са различни и значително по-ниски. Първенците на НБА вкарват по 104.8 точки на мач, точковата разлика е отрицателна (-3.0 на мач) и успеваемостта от тройката е по-ниска (32%).

Все още няма яснота кога Къри ще се върне в игра, а последната информация сочи, че той ще премине нов преглед на 24 ноември и тогава ще се решава как от Голдън Стейт ще процедират със звездата си.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти