Янис: Играчите извън САЩ стават все по-добри

Янис: Играчите извън САЩ стават все по-добри

Гръцката суперзвезда на Милуоки Янис Адетокумбо изрази надежда, че силното му представяне в НБА, както и това на другите европейци в Лигата като Никола Йокич и Лука Дончич, няма да остане незабелязано от следващите поколения извън САЩ. Крилото смята, че младата гвардия може да тръгне именно по този път, който вече е извървян от доказани имена, които са предали щафетата на Адетокумбо и останалите.

“Играчите извън САЩ са все по-добри с всяка изминала година. Виждате, че Дончич играе великолепно, Йокич също играе страхотно, както и аз попадам в това число. Много е приятно”, коментира той след сблъсъка на Бъкс с Денвър, където играе сръбския център.

“Важно е да показваме, че има място за чуждестранни играчи и да се надяваме, че децата могат да продължат по този път, който вече е открит за тях. Ние последвахме Ману Джинобили, Дирк Новицки, Пау Гасол, Арвидас Сабонис… Така че да се надяваме, че идните поколения могат да повторят нашите пътешествия. Моят път, този на Йокич, на Дончич, на Ембийд”, сподели още Адетокумбо, който до момента през сезона има впечатляващите 25.4 точки, 13.0 борби и 5.8 асисте 

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти