Рони О’Съливан се класира за финала на група 4 в “Шампион на шампионите”

Рони О’Съливан се класира за финала на група 4 в “Шампион на шампионите”
Суперзвездата на снукъра Рони О’Съливан надделя с 4:2 срещу друг световен шампион - Стюърт Бингам - и се класира на финала на група 4 в престижния турнир “Шампион на шампионите”. Там ще го очаква победителя от другия сблъсък в предварителната фаза между Джон Хигинс и Райън Дей, които ще се изправят един срещу друг от 17:00 часа. Финалът е от 21:00, като спечелилият го ще играе с Шон Мърфи в полуфиналите на “Шампион на шампионите”, след като снощи Магьосника срази с 6:3 Дин Дзюнхуей.
ВИЖТЕ ПРОГРАМАТА НА “ШАМПИОН НА ШАМПИОНИТЕ” ТУК!

Ракетата загуби оспорвана тактическа битка в началото на първия фрейм и това позволи на Бингам чрез брейк от 49 точки да поведе в резултата с 1:0. О’Съливан обаче бе на познатото високо ниво покрай благоприятно разположените топки във втората партия и реализира сенчъри брейк от 109 точки. В третия фрейм упражнението се повтори и Гения от Чигуел дръпна напред с нова стотица - 116, като Бингам отново не вкара нито една топка.

Световният шампион от 2015 година все пак намали на 3:2, благодарение на халф-сечнъри от 56, но нямаше много възможности да се развихри между топките в последвалите два фрейма. Серии от 68 и 60 с отлична успеваемост при атакуващите удари бяха достатъчни за крайния успех с 4:2.

Още от Снукър

Виж всички