Трансферният списък на Ел Маестро е готов

Трансферният списък на Ел Маестро е готов

Треньорът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро ще има водеща роля в зимната селекция. Той е направил няколко предложения за нови попълнения на почти всеки пост с изключение на върха на атаката. Ел Маестро е дал списъка си през миналата седмица, когато се е провела голяма среща на ръководството. На нея са присъствали всички отговорни фактори в клуба. Били са обсъждани и други футболисти, които са наблюдавани от скаутите на клуба през есента. Ел Маестро е имал предложения и за лятната селекция, като всеки един от играчите е бил привлечен с изричното му съгласие.

Сред обсъжданите имена във вторник са били двамата шведи от Сундсвал – вратарят Вилям Ескелинен и бранителят Ерик Бьоркандер. Те обаче на този етап не са приоритетни цели за Ел Маестро, макар че ситуацията около тях може да претърпи обрат. Самият треньор заяви в интервю, че е доволен от наличните играчи на тези два поста.

Представители на ЦСКА-София са гледали Ескелинен и Бьоркандер в началото на декември при гостуването на АИК Стокхолм (0:0). С равенството Сундсвал отлага шампионските празненства на АИК, който си подпечатва първото място едва в последния кръг. Ескелинен и Бьоркандер са играли много силно в срещата. Впоследствие хора от ЦСКА-София са пътували още веднъж до Швеция. Те са водили преговори с ръководството на Сундсвал за стража Ескелинен, като поставената му цена от шведите е била 500 000 евро. Бьоркандер пък става свободен агент от 1 януари.

"Армейците" не планират мащабна селекция през зимата, като се очаква да привлекат двама или трима нови. Шансовете за входящ трансфер на Тодор Неделев намаляват. Той е желан още от Лудогорец и клубове от чужбина.

На “Армията” искат поне едно от новите им попълнения да е млад български футболист. ЦСКА-София държи под наблюдение 5-има играчи от родното първенство, които отговарят на този профил. Част от тях са били предложени от Ел Маестро.

“Тема спорт”

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти