12 или 16 отбора в Суперлигата

12 или 16 отбора в Суперлигата

12 или 16 отбора да играят през новия сезон във волейболната Суперлигата.Това ще бъде една от основните теми, които ще обсъжда ръководството на НВЛ на насроченото за днес заседание. Шефовете на клубовете ще организират среща по обед, за да бистрят бъдещето на елите и Висшата лига. Една от идеите е да няма промяна в броя на клубовете, които ще играят в първия ешелон.
При това положение Суперлигата ще се запази с 12 тима, като Славия най-вероятно ще изпадне във Висшата лига.

47 Левски - Арда Кърджали

Не е ясно обаче как точно ще стане влизането от второто ниво, както и какво ще е бъдещето на Арда, които заеха 11-а позиция и трябва да играят бараж. Възможно е са се организира минитурнир преди началото на новия сезон, в който да се включат няколко от клубовете от Висшата лига и кърджалийци, като първите два състава да заемат място в елита, а останалите да играят във второто ниво.

Другата идея е свързана с драстично увеличение на клубовете в Суперлигата, като те достигнат до 16. Това ще означава запазване на всички налични отбори от елита и включване на четирите кандидата от Висшата лига. При подобен развой обаче се вариант с разделяне на първенството на Първа и Втора осмица. Тази опция не среща голяма подкрепа с , предвид че има сериозна опасност да се провеждат безсмислени двубои, особени във втората половина, които могат лесно да бъдат манипулирани и да станат обект на големия бич в световния спорт - “черно тото”.

43 Левски - Монтана

Освен форматът на първенството ръководството на клубовете ще обсъжда евентуално и кандидатурите за шеф на Лигата. Много вероятно е днес да бъде посочен такъв, който да наследи Мина Николова. Фаворитката на Данчо Лазаров в последните години се раздели с поста, след като Инженера падна от власт. Така позицията остана вакантна. Очакванията са клубовете да си избират председател, който в последствие да бъде одобрен от УС на федерацията най-късно до края на месеца.


Хари Латифян, “Тема Спорт

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Шампионската лига за мъже и жени и Световното клубно първенство за жени, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички