Първата четворка в Суперлигата - домакини на предварителни турнири

16 отбора във волейболната Суперлига от новия сезон (видео)
16 отбора във волейболната Суперлига от новия сезон (видео)

Първите четири тима от крайното класиране в Суперлигата за изминалия сезон – Нефтохимик 2010 (Бургас), Хебър (Пазарджик), Добруджа 07 (Добрич) и Монтана ще бъдат домакини на предварителните турнири, от които ще стане ясно разпределението на 16-те участника в елита за сезон 2020/2021. Това бе решено на днешната среща на клубовете, които излязоха с предложение за следващия УС на БФВ относно формата на елита за предстоящия шампионат.

Клубовете решиха 16-те тима да бъдат разделени в две групи - първа осмица и втора осмица. Също така бе взето решение и за участниците в плейофите. Първите шест от първата осмица и първите два от втората осмица ще играят на плейофи за титлата в Суперлигата.Предварителни турнири ще предшестват началото на шампионата, като начина им на провеждане остава да се дискутира допълнително.Тетевен Волей е последният клуб, който е подал заявка за участие в Суперлигата, като така бе оформен броя от 16 тима за първата група.


Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите двубои от волейболното Световното първенство 2022, на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти