Стоев: Имаме варианти да се справим с Валур, исландските отбори винаги могат да те затруднят

Стоев: Имаме варианти да се справим с Валур, исландските отбори винаги могат да те затруднят

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев заяви, че отборът има варианти да се справи с исландския шампион Валур утре в турнира Лига Европа. Стоев добави, че не се притеснява от подценяване, защото резултатът от първия мач не предполага такова отпускане.

Първата среща в Рейкявик завърши 1:1, като разградчани изравниха във 2-ата минута на добавеното време чрез Анисе.

"Имаме варианти да се справим с този противник. Надявам се играчите от началните моменти да си повярват и да не дават възможности на Валур. Също така нашите футболисти трябва да използват силните си качества и индивидуално, и като отбор. Трябва да използваме фланговете, имаме скорост на фланговете. И в централната зона имаме сила, но когато един отбор се прибере в собствената си половина, тогава в един момент полето се минимизира и става трудно. Но имаме сила в центъра, имаме и на фланговете”, заяви Стойчо Стоев.

95 Берое - Лудогорец

Специалистът добави, че не очаква проблеми от подценяване, тъй като резултатът не предполага отпускане.

"Няма как да има подценяване, все пак първия мач се получи един равен резултат. Не сме взели преднина, за да сме спокойни. Исландците са такъв типаж, играят такъв футбол, че винаги могат да те затруднят. Ние го знаем и ще бъдем много внимателни в това отношение”, добави още той.

Стоев беше попитан дали е мислил по тактиката и постройката на отбора, както и за възможността в някакъв етап от мача Лудогорец да играе с двама нападатели.

95 Берое - Лудогорец

"Да играем с двама нападатели? Всичко е вариант. В главата ми има най-различни варианти при добро стечение на обстоятелствата, и при недай си Боже при лошо стечение. Да играем в атака с двама не е за първи път, така че не е нещо ново. В отбора няма здравословни проблеми, така че от тази гледна точка треньорите нямат проблеми.

Всички, които имам са здрави и това ни дава възможност да имаме повече избор. Всеки треньор има дилема преди даден мач как да започне мача. Това е нормален треньорски процес. Надявам се, че с екипа ще изберем най-добрия състав", завърши треньорът на "орлите".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти