Гледай на живо

За успеха на европейското за юноши в леката атлетика и награди за деятели в спорта

Уважение и любов за Новицки в Бостън (видео)

Уважение и любов за Новицки в Бостън (видео)

Легендата Дирк Новицки изигра най-слабия си мач през настоящия сезон, след като не успя да вкара нито един от десетте си шута от игра при гостуването на Далас в Бостън. 40-годишният германски ветеран обаче ще запомни визитата в Масачузетс не с ужасяващата си стрелба, а с любовта и уважението, които получи от феновете на Селтикс при влизането си в игра.

Това бе осемнадесето гостуване за Новицки в залата на Селтикс, като той имаше реална възможност да задмине Коби Брайънт и да стане №1 по вкарани точки срещу Бостън от страна на съперник от Западната конференция. Това така и не се случи, но Дирк оцени топлото посрещане от страна на едни от най-верните фенове в цялата Асоциация. Крилото на Мавс получи неспирни овации както при влизането си в игра, така и в заключителните секунди на визита, която може и да е била последна за него в Бостън като активен състезател.

“Беше наистина емоционално. Хубаво е, когато хората оценяват какво си направил в последните две десетилетия. Наистина ценя феновете в Бостън и съм разочарован, че не вкарах нито веднъж. Кариерата на всеки стига до финалната права в един момент. Опитвам се да се наслаждавам максимално на случващото се”, коментира Дирк, чийто средни показатели през сезона досега са по 4.6 точки, 1.4 борби и 0.2 асистенции.

Следвай ни:

Още от Баскетбол

Виж всички