Дончич може да пренапише историята

Дончич може да пренапише историята

Лука Дончич има реален шанс да пренапише историята на Мача на звездите на НБА. Словенският тийнейджър, който не спира да впечатлява в дебютния си сезон с екипа на Далас Маверикс, има близо 680 000 гласа при първото преброяване на гласуването на феновете, като от играчите на неговата позиция в Западната конференция повече е събрал единствено ЛеБрон Джеймс - малко над 1 милион.

Ако всичко продължава да се развива с подобно темпо, 19-годишният словенец има реален шанс да измести Янис Адетокумбо, който в момента държи върха за най-млад чуждестранен играч, започнал като титуляр в звездното шоу. През 2017 година гръцкото крило на Милуоки стартира в Мача на звездите на 22 години, 2 месеца и 13 дни.

Тази година срещата е на 17 феввруари, когато Дончич ще бъде на 19 години, 11 месеца и 20 дни. Освен това Лука би се наредил до Коби Брайънт, който записа участие в престижния мач като тийнейджър. Коби дебютира в Мача на звездите през 1998 година, когато бе на 19 години, 5 месеца и 16 дни и до днес остава единственият играч под 20-годишна възраст, играл в двубоя.

Дончич бе избран за “Новобранец на месеца” в Западната конференция за декември, постигайки по 21.1 точки, 6.4 борби и 6.1 асистенции средно на мач, като в четири от случаите завършваше с “дабъл-дабъл”. Средните показатели на Дончич през целия сезон пък са 19.5 точки, 6.6 борби, 5.0 асистенции и 1.1 отнети топки.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти