Стойчо Стоев: Отборът има потенциал

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев заяви, че отборът има потенциал да играе големи европейски мачове. Той допълни, че "орлите" ще имат нужда и от нови футболисти.

123 Левски - Лудогорец - част I

"Когато имаш толкова малко време няма как да промениш много неща, за мен беше плюс, че познавах 1/3 от футболистите, проведох разговори с играчите, те да ме опознаят, аз да ги опозная. Трябваше да играем агресивно срещу Левски, да сме повече в половината на съперника", коментира Стоев пред "Домът на футбола".

"Трябваше да сме стабилни в защитен план, визирам целия отбор, не само защитниците, офанзивните футбилисти се стараха и не позволиха на играчите на Левски да ни затруднят в мача", добави той.

"Футболистите са човешки създания, Лудогорец е показал през годините, че е много класен състав, негативните резултати им се бяха отразили, но след разговорите с тях нещата се промениха, работата, която се свърши в този период даде резултат. При Вандерсон причини извън футболно естество са му влияли, аз като дойдох, нещата бяха изчистени, той се представи добре, не ме подведе, главата му беше чиста. И други футболисти не се чувстваха напълно в собствената си кожа, нормално е, когато се говори с един нов-стар треньор, когато се разчита на тях, те да си върнат увереността, аз вярвам на всички, надявам се и те да отвърнат по същия начин".

"Ако не разчитам на всички състезатели в един момент може да ми е трудно. Преди 5 години, играейки в Лига Европа, започвайки едно начало в Европа се убедих, в мачовете срещу Партизан се убедих, в мача с Лацио след 6 месеца нещата бяха различни. Не се притесняват футболистите, такива мачове са незабравими, не само за футболистите, но и за феновете, и за треньорите, аз изпитах едни незабравими 90 минути на "Герена".

123 Левски - Лудогорец - част I

"Не искам да коментирам какво е било преди мен, привърженик съм на атакуващия футбол, в Лудогорец с такива състезатели няма как да ги ограничавам, няма как да се постигне коренна промяна, трябва да се развием още повече, в европейските мачове да се представим добре, искам да се повторят резултатите, изпитвал съм го. Връщам се след един по-дълъг период от време, почти 5 години, доста неща са се променили и в самия клуб, искам да постигна успехи в мачовете в Европа, за да ги играеш трябва да минеш и през мачовете в българското първенство".

"Организационно нивото е вдигнато много, трябва да присъствате и да видите, развил се е като клуб, пожелавам на всички български отбори да тръгнат по този път, това, което видях спрямо преди 5 години е вдигнато нивото организационно. В рамките на няколко часа дадох отговор, бях треньор на Арда, искам да благодаря на ръководството на Арда, бързо станаха неща, пожелавам успехи на бившия си отбор Арда, както и се надявам да постигна успехи с Лудогорец".

"Искам да сме отбор, който е достътъчно добър и в двете фази на играта, стремеж към бързо отнемане на топката, генът на футболистите на Лудогорец е да играят атакуващо, не се изолирам само в едната част, и двете фази са важни, защитата също ще е важна в работата ми".

"Не мога да давам коментар за статута на тези футболисти, този въпрос е към ръководителите на клуба. Владислав Стоянов на 30 март трябва да бъде опериран в Барселона, дано нещата се развият успешно за него, знаем какви качества има той".

"Нормално е, човек да се променя във времето, не ставаме по-млади. Не мога точно и конкретно да кажа, близките ми могат да кажат, аз си се чувствам същия като човек, като футболен специалист се стремя да се развивам. Обновявам се като треньор, да се развивам, надявам се, да съм станал по-добър треньор".

"Отборът има потенциал за европейски мачове, които да ги взима, но ще имаме нужда и от нови футболисти. Трябва да искаме да постигаме все повече и повече, така се развива, влизат и нови футболисти. Имам голям щаб от помощници и анализатори, доста голяма бройка са като хора".

"Изхождайки от точковия актив не бива да се подценява и отборът на Левски, във фазата на плейофите има 6 сериозни отбора, може да се загубят точки, надявам се да станат интересни мачове и футболът да взима предимство", завърши наставникът на Лудогорец.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти