Въпрос на време е ЦСКА 1948 да влезе в елита, заяви Мадански

Въпрос на време е ЦСКА 1948 да влезе в елита, заяви Мадански

Бившият спортен директор на Монтана и някогашен старши треньор на Янтра (Габрово), Миньор (Перник) и Спартак (Плевен) Михаил Мадански коментира битката във втория ешелон. В момента специалистът е директор в столичния Септември.

"Втора лига стана по-интересна от елита. От 17-те участника в началото на сезона поне 10 отбора са си правили сметката да преследват промоция. На всеки му се влиза в елита, но като минат няколко кръга, повечето клубове поизтрезняват и виждат реалните си възможности.

72 Септември - Литекс

Фаворитите този сезон са явни и това са четири отбора - Септември (София), ЦСКА 1948, Монтана и Хебър (Пазарджик). В никакъв случай не бива да се отписва и Литекс, а способни да поднесат изненада са също Локомотив (София) и дори Кариана (Ерден).

Като личен фаворът бих отличел Септември, който има отлична организация, запази отбора си, а младите таланти в състава се обиграват и поочукват, като те са гаранция за доброто бъдеще.

79 ЦСКА 1948 - Спартак (Варна)

В началото се отнасях с недоверие към ЦСКА 1948, но от известно време тимът тренира в НСА и се вижда, че се готвят доста професионално. Всеки трябва да се съобразява с тях. Те ще са фактор и е въпрос на време да влязат в елита.

Ироничното е, че Кариана е на челна позиция във Втора лига, докато футболни центрове като Шумен, Сливен, Петрич и Дупница тънат в забрава, а Спартак (Плевен) и Спартак (Варна) са с най-слабите резултати в първенството към този момент. Това е показателно за състоянието на българския футбол", заяви Мадански пред "Тема Спорт".

Още от БГ Футбол

Виж всички