Пламен Илиев: В Европа няма слаби отбори (видео)

Вратарят на Лудогорец Пламен Илиев коментира победата с 4:0 над Валур и класирането за третия предварителен кръг на Лига Европа. Той е доволен от успеха, но призна, че тази изразителна победа не го успокоява, защото в Европа няма слаби отбори и трябва към всеки мач да се подхожда сериозно.

“Изиграхме един добър двубой. Успяхме да отбележим рано гол и мачът тръгна добре за нас. След това вкарахме и втори и важното е, че успяхме да отстраним исландците. Няма как тази победа да ни вдъхва по-голямо спокойствие, защото виждате, че вече няма слаби отбори в Европа. Сега гледаме други резултати, стават големи изненади. Няма как да сме спокойни, защото в единия мач играеш добре и побеждаваш, а в следващия мач правиш грешки, допускаш голове и може да те отстранят. Така че лично мен не ме успокоява този резултат. Трябва да сме пределно мотивирани и концентрирани, за да спечелим следващите двубои”, заяви Илиев.

“Радващото е, че не допуснахме гол. Това улеснява и хората в атака, защото така е по-лесно и за тях. Когато допуснеш един гол, особено на собствен терен, става доста трудно. Виждате, че исландците са доста здрави момчета. Трудно се играе срещу такива отбори, но в крайна сметка резултатът е в наша полза”, допълни стражът.

Той бе попитан да коментира и следващия съперник Дъ Ню Сейнтс, но призна, че не знае много за него.

“Предполагам, че ТНС ще имат сходен стил с този на Валур. Не сме ги гледали още. Сега ни предстои важен мач с Локо (Пд) за първенство и чак след това ще обърнем повече внимание на отбора на Дъ Ню Сейнтс”, завърши Пацо Тигъра.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти