Гледай на живо

Контролна среща: Локомотив (Пловдив) - Марица

ScaptoCup2019 отново събира футболни звезди в Благоевград

ScaptoCup2019 отново събира футболни звезди в Благоевград

За трета поредна година Фондация “Скапто” организира Благотворителен турнир по минифутбол в зала – ScaptoCup2019.

И тази година турнирът ще бъде подкрепен от футболния Елит на България, а участие в него ще вземат отбори, водени от своите звездни капитани. Миналогодишният шампион на надпреварата – тимът на Станислав Костов, е сигурен участник като голмайсторът ще бъде плътно до своите съотборници в залата, за да им дава наставления. Поради контузия, която лекува, той няма да може да се хвърли с всички сили на терена, но пък феновете ще имат възможност да се снимат и разговарят с него. В турнира ударно се включва и капитанът на ЦСКА-София Николай Бодуров заедно със Станислав Манолев. Капитанът на Лудогорец, който всяка година подкрепя ScaptoCup – Светослав Дяков, също ще вземе участие и ще има свой отбор. Сред останалите участници са легендарният Иван Цветков, Петър Златинов и още куп големи футболни имена.

На терена също ще видим и бъдещите футболни звезди на България от детските школи на Пирин Благоевград, Пирин 2001, Марек (Дупница), Орлетата Благоевград, Хлапетата Благоевград и други.
В новото издание на турнира събраните средства ще бъдат дарени за модернизация на Операционна зала в Родилно отделение, както и Детско отделение към МБАЛ Благоевград. Миналата година, благодарение на всички, които подкрепиха ScaptoCup, бяха събрани над 25 000 лева, които бяха предоставени на Родилно отделение и отделението по патологична бременност към МБАЛ Благоевград.

Още от БГ Футбол

Виж всички