Защитник на Левски: Феновете тук са още в 80-те, паднем ли - започват обидите

Защитник на Левски: Феновете тук са още в 80-те, паднем ли - започват обидите

Защитникът на Левски Нуно Рейш даде интервю пред португалското издание “Деспорто ау минуто”. В него той говори за престоя си в България и за трудностите, с които се сблъсква в София.

Ето какво казва бранителят на сините:

“Нещата в България вървят добре. Играя редовно, което е важно за всеки футболист. Трябваше обаче да почакам, за да стана титуляр. През първата година ми отне известно време, защото заварих други качествени защитници. Трябваше да бъда търпелив, да си върша работата. Грабнах своя шанс, когато ми дойде времето. Оттам нататък всичко мина добре.

Пристигнах със семейството си и това ми помогна да свикна в тази страна с толкова различна култура. Тук хората имат друг манталитет. Ние, португалците, сме отворен народ, който приема чужденците, докато тук е обратното. Хората са затворени и не гледат към чужденците с добро око.

Често дори са и слабо образовани. Първите дни бяха трудни, но бях доста търпелив. Има едно нещо, което не ми харесва и то е неуважението, но с времето свикнах и вече не ми пука. Адаптирах се, семейството ми също. Дъщерите ми дори тръгнаха на училище в София.

Хората, които срещам всеки ден, обичат да помагат. Освен това тук е и Филипе Нашименто, както и още един играч, който говори португалски. По една или друга причина - винаги има някой, който ни помага. Градът не е голям като Лисабон и е по-слабо развит като инфраструктура. Няма много неща за правене, ходим на обеди и вечери, понякога и на кино. Водя спокоен живот - тренирам и се прибирам”, казва Рейш.

“Ходим и на уроци по български, но е сложно, защото преподавателят не знае английски. Става много трудно, когато питаме какъв смисъл има това, което учим. Между нас говорим на английски, френски и испански. И тук изниква един проблем. Младите играчи не искат да учат английски и комуникацията с тях става доста сложна”, допълва бранителят, който се надява да спечели титла или купа с Левски още през този сезон.

“Надявам се да спечеля нещо в България. Първенството е трудно, защото Лудогорец има и други оръжия, но ще опитаме. Най-реално е да вземем Купата. Трябва да опитаме да спечелим нещо, защото това е най-големият клуб в България и има фанатични привърженици. Те живеят с клуба и е важно да им предоставим титлата.

Феновете тук са още в късните 90 години или 80-те. Когато печелим сме най-добрите, но когато загубим сме най-слабите футболисти, които са виждали в живота си. В общи линии е това. Бил съм и в други реалности. В Гърция също е грандиозно, но има малка разлика с България. Когато те (б.а. феновете на Панатинайкос) осъзнаят, че си дал всичко, но си загубил, гледат да развеселят отбора и да го насърчат за следващата среща. Тук не е така. Може да си тичал, да си водил битка, но няма ли победа след последната съдийска свирка - започват обидите.

Това, което мога да обещая на феновете на Левски, е същото, което казах при пристигането си. Никога не обещавам титли никога не казвам, че ще вкарам 50 гола. Просто твърдя, че ще направя всичко възможно, за да се постигнат целите на клуба. Разбира се, ако помогна за титла ще е още по-добре”, казва Нуно Рейш, след което споделя за своята голяма футболна цел.

“Да бъда шампион на Португалия, например. Да спечеля Купата, да празнувам на Жамор и да се изкача на трибуната за трофея. Искам да ме запомнят като добър професионалист. Ако спечеля и няколко трофея ще бъде добре”, пожелава си защитникът на Левски.

Още от БГ Футбол

Виж всички