Уайлдър го направи отново! Зверски нокаут срещу Кинг Конг в Лас Вегас (видео + галерия)

Уайлдър го направи отново! Зверски нокаут срещу Кинг Конг в Лас Вегас (видео + галерия)
Най-дълго властващият шампион в тежка категория Дионтей Уайлдър (вече 42-0-1, 41 КО) отново затвърди репутацията си на най-силно удрящият боксьор в дивизията с нокаут в края на седмия рунд срещу опасния и корав кубински претендент Луис Ортис (вече 31-2, 26 КО).
Вероятно Бронзовия бомбардировач бе загубил всичките шест рунда, като във въпросния седми също по-скоро изоставаше в битката, но две секунди преди гонга намери главата на опонента си с невероятен десен прав.
Това бе първият случай, когато Уайлдър пласира чисто мощната си дясна ръка, но точно толкова му беше нужно, за да постигне 41-ви нокаут в кариерата си - с 97% успеваемост на нокаути в професионалната си кариера америакенцът е далеч на първо място по този показател в исторически план.

Уайлдър вече е шестият действащ шампион с 10 успешни поредни защити, като запази титлата си на Световния боксов съвет. Ортис се провали и в реванша си срещу Бронзовия бомбардировач, като не можа да стане първия кубинец на върха в тежка категория.

24 Уайлдър го направи отново! Зверски нокаут срещу Кинг Конг в Лас Вегас

Той щеше да е и вторият най-възрастен световен шампион в дивизията, тъй като 45-годишният Джордж Форман държи тази почест след нокаута си срещу Майкъл Мор.

24 Уайлдър го направи отново! Зверски нокаут срещу Кинг Конг в Лас Вегас

Уайлдър вече спокойно може да гледа към следващата си голяма битка през месец февруари 2020 година срещу все още непобедения "линеен" шампион Тайсън Фюри.


ПЪРВИ РУНД

Първият рунд очевидно бе спечелен от Ортис, който нанесе най-тежкия удар в рамките на 3-те минути - ляво кроше в главата на шампиона, подкрепено с десен прав. Той притесни опонента си още няколко пъти с ляв прав, а пък Уайлдър разкървави леко лявата му вежда при несъзнателен сблъсък на главите.

24 Уайлдър го направи отново! Зверски нокаут срещу Кинг Конг в Лас Вегас

ВТОРИ РУНД

Уайлдър все още не бе дори опитал да вкара тежката си дясна ръка в действие, като във втория рунд и двамата се отчетоха с няколко прави в тялото. Като цяло темпото бе ниско и личеше, че и двамата са предпазливи в ранните минути на битката.

ТРЕТИ РУНД

Двамата започнаха с леви крошета в тялото, но после Ортис пласира ляво кроше в главата на американеца, който веднага отстъпи назад. Кубинецът сменяше нивата си и движеше главата си по-добре в началото на срещата, а в един момент Уайлдър се потупа по гърдите след поредното попадение в тялото му, за да индикира, че не е наранен. 22 секунди преди края на рунда шампионът пласира дясно кроше в главата на съперника, който обаче не спря да върви напред.

24 Уайлдър го направи отново! Зверски нокаут срещу Кинг Конг в Лас Вегас

ЧЕТВЪРТИ РУНД

24 Уайлдър го направи отново! Зверски нокаут срещу Кинг Конг в Лас Вегас

Две поредни леви крошета на Ортис не попаднаха в целта и Уайлдър му се присмя, но малко по-късно имаше точно попадение с този тип удар, което само провокира шампиона да се наелектризира. Бронзовия бомбардировач обаче изоставаше по отношение на акуратните удари, като имаше пасив и в използването на правия си удар с водеща ръка.

ПЕТИ РУНД

Уайлдър пропусна с комбинация десен прав-ляво кроше, но най-накрая стана по-активен и опитваше по-често да намира тялото на опонента си. Десен прав на Ортис леко разклати шампиона, докато се изместваше от ъгъла на ринга, а по-късно ляво кроше на кубинеца намери корема на противника. Дясно кроше на Кинг Конг приключи рунда, който все пак беше малко по-добър за Бронзовия бомбардировач.

24 Уайлдър го направи отново! Зверски нокаут срещу Кинг Конг в Лас Вегас

ШЕСТИ РУНД

Битката в шестия рунд не се различаваше особено от предишните, като Ортис продължаваше да е по-активен в употребата на водещия си десен прав, а и също така се отчете с няколко крошета в тялото на шампиона. Уайлдър гледаше да държи дистанция, но не намираше път за завършващ десен прав, като "изяде" един ляв прав в главата.

СЕДМИ РУНД

Уайлдър започна малко по-активно с леви крошета в кръста, но Ортис моментално контрира с ляво кроше в главата. Двамата направиха и няколко големи размятания на ръце в близка дистанция, но без да се нацелят. Шампионът бе разклатен от ляв прав в главата при оставащи 30 секунди до края на рунда, а Кинг Конг опита да го притисне до въжетата. Изненадващо при 2 секунди преди гонга Уайлдър най-накрая намери главата на съперника си с десницата и го прати на земята.
Реферът Кени Бейлис започна отброяване и независимо че Ортис се изправи, бе маркиран нокаут!

Още от Бойни спортове

Виж всички