Кубинско дежа вю за Уайлдър

Преди година и половина Дионтей Уайлдър – Бронзовия бомбардировач беше на косъм да загуби своя непобедим ореол. Кубинският звяр в тежка категория Луис Ортис стана първият боксьор, който създаде огромни неприятности на американския нокаутьор.

40-годишният ветеран с обратен гард пласира брутални удари в главата на американеца. Уайлдър оцеля след канонадата и направи впечатляващ обрат.

Бронзовия бомбардировач демонстрира за пореден път своята брутална мощ и отказа надъхания Ортис в 10-ия рунд. За завързания мач говори и фактът, че до този момент Уайлдър водеше само с една точка в картите и на тримата съдии.
Дионтей Уайлдър: Трябва да съм перфектен за 2 секунди! Бам, бам и лека нощ...
Дионтей Уайлдър: Трябва да съм перфектен за 2 секунди! Бам, бам и лека нощ...
16 Дионтей Уайлдър и Луис Ортис минаха кантара

Тази нощ в Лас Вегас Кинг Конг получава втори шанс. Кубинецът от Камагуей изглежда по-надъхан от всякога да довърши започнатото. Ортис призна, че е допуснал ключова грешка в първия мач, като е оставил Уайлдър да се възстанови.

Луис Ортис: Вярвам, че съм най-добрият
Луис Ортис: Вярвам, че съм най-добрият
След 31 победи (26 с нокаут) и 1 загуба беглецът от Острова на свободата осъзнава, че това вероятно е последната му възможност да атакува световната корона. Ортис винаги е изумявал със своята комбинация от техника и мощ. Много специалисти го определят като спящо чудовище, което е способно само за миг да вкара неочаквана комбинация.

Кубинецът се завърна доста успешно след поражението от Уайлдър. Той записа три победи срещу сериозни боксьори като Разван Кожану, Травис Кауфман и Кристиан Хамер.

16 Дионтей Уайлдър и Луис Ортис минаха кантара

“Вярвам, че съм най-добрият боксьор в тежка категория“, убеден е Ортис, който прибегна до услугите на скандалния Виктор Конте.

Участникът в една от най-големите допинг афери в историята на американския спорт се включи в екипа на Ортис като диетолог. Резултатът е налице. Кинг Конг изглеждаше по-втален от всякога, а непредубедените цифри на кантара показаха най-ниско лично тегло в последните пет години.

16 Дионтей Уайлдър и Луис Ортис минаха кантара

По отношение на физиката Уайлдър (41 победи, 40 с нокаут и 1 равен) е природно чудо. Той продължава да поддържа бойно тегло от около 100 кг при ръст 201 см. За сравнение мерките на мускулестият Антъни Джошуа са около 112 кг при ръст 198 см.

Американецът в типичния стил показа невероятно самочувствие и се закани отново да нокаутира Ортис. Уайлдър беше повече от впечатляващ в последния си мач. Той нокаутира за две минути своя заклет враг Доминик Бризийл през май и сега излиза за деветата защита на титлата на Световния боксов съвет, която спечели преди близо пет години.

16 Дионтей Уайлдър и Луис Ортис минаха кантара

В първия мач Уайлдър – Ортис кубинецът се справяше през по-голямата част от рундовете с бързината и мощта на своя противник. Мудната на пръв поглед защита на Кинг Конг прерастваше в жилещи контраатаки, които създаваха огромни проблеми на Кафявия Бомбардировач. Дали Ортис ще промени нещо и по какъв начин ще подходи Уайлдър, за да елиминира опасността от мощните левачки на своя съперник? Отговорът – в ранните часове на неделната сутрин.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти